KARABÜK / SAFRANBOLU - Kalealtı Şehit Oğuz İnan İlkokulu

May

Okulumuz anasınıfı öğretmeni Birsen Gözde GÜRER koordinatörlüğünde başlatılan, müdür yardımcısı Emine Bozkurt, sınıf öğretmeni Fatih Çalık, anasınıfı B şubesi öğrencileri ve 3-B sınıfı öğrencilerinin katılımıyla yürütülen Masalların Rengi e-Twinning projesi başarıyla tamamlandı.

Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz "Masalların Rengi" projesi, çocukların hayal gücünü ve yaratıcılığını ön plana çıkaran bir etkinlikti. Bu projede öğrencilerimiz kendi masallarını tasarladılar ve bu masalları resimleyerek renklendirdiler. Ancak sürpriz burada başlıyor; çocukların çizdiği resimler, yapay zekanın yardımıyla gerçeğe dönüştü!

Projemizin amacı, çocukların masallardaki karakterleri ve olayları hayal ettikleri gibi resmetmelerini sağlamak ve teknolojinin gücünü kullanarak bu hayalleri gerçeğe dönüştürmektir. Yapay zeka desteğiyle çizilen resimler, hem öğrencilerimizin yaratıcılığını hem de teknolojiyle sanatın harmanını gözler önüne seriyor.

"Masalların Rengi" projesi, eTwinning platformu üzerinde tamamlanan bir iş birliği projesidir.

Bu etkinlikle, çocuklarımızın hayal gücünü geliştirmeyi, teknolojiyle sanatı bir araya getirmeyi ve kültürel paylaşımı teşvik etmeyi amaçladık. "Masalların Rengi" projesiyle oluşturulan eserler, büyük bir sergiyle okulumuzda sergilendi ve öğrencilerimizin emekleri ve yaratıcılıkları takdir edildi.

Bizler, "Masalların Rengi" projesiyle çocuklarımızın düş gücünü desteklemeye ve onların sanatla buluşmalarını sağlamaya devam edeceğiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkulu bir törenle kutlandı. Velilerimizin katılımı ve öğrencilerimizin coşkusuyla çocuk şenliğine dönüşen törende gösteriler, yarışmalar ve öğrencilerimize dondurma ikramı gerçekleştirildi. Eğlence dolu yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödülleri okul müdürümüz tarafından verildi. Bu mutlu günde emeği geçen tüm öğretmenlerimize, bizleri yalnız bırakmayan velilerimize ve sevgili öğrencilerimize teşekkür eder bayramlarını kutlarız.

Nis

Eğitim Kenti Karabük Projesinin alt projesi olarak Okuyarak Öğreniyorum etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizin bilmediği ve çok sık karşılaşmadığı sözcükleri tanımasını ve doğru şekilde kullanmasını amaçlayan bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Ara

Bakanlığımız tarafından düzenlenen Dilimizin Zenginliği projesi kasım ayı etkinlikleri ilkokul ve anasınıfı kademesinde etkili ve verimli bir şekilde gerçekleştirildi. Anasınıfı öğrencilerimiz etkileşimli okuma ile kelime dağarcıklarını zenginleştirirken, ilkokul öğrencilerimiz "Bilen Oturur" etkinliğiyle hem eğlendiler hem öğrendiler. Okul yönetimi olarak tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.